Diferències entre Portes Blindades i Portes Cuirassades

rejas para ventanas 10 2021 80x80 - Diferències entre Portes Blindades i Portes Cuirassades
Rejas para Ventanas Reixes per a Finestres
29 octubre, 2021
como arreglar persiana 11 3e2b709c 2000x1353 80x80 - Diferències entre Portes Blindades i Portes Cuirassades
Com reparar una persiana
19 septiembre, 2022
Mostrar tots
puertas blindadas y acorazadas 1200x480 - Diferències entre Portes Blindades i Portes Cuirassades

Quines diferències hi ha entre portes blindades i cuirassades?

La cultura popular enganya molts usuaris que decideixen adquirir una porta blindada, ja que el terme “blindada” sol aparentar una resistència no acord a la realitat.

Contacti amb Nosaltres : 644 721 038

No són el mateix!

Molts clients tenen dubtes sobre les diferències entre una porta blindada i una porta cuirassada.

A causa de l’ús de termes com “porta blindada”, “porta semicuirassada”, “porta cuirassada” es crea confusió entre els particulars que no sempre saben quina porta protegeix més o quina és la diferència substancial entre aquests dos tipus de portes de seguretat.

Intentem aconseguir que els nostres lectors i clients coneguin quin tipus de productes hi ha al mercat i sàpiguen diferenciar els diferents tipus de portes, ofertes, qualitat, etc.

Com a guia amb l’objectiu d’aclarir les diferències més importants i aconsellar quin tipus de porta d’entrada col·loqueu al nostre habitatge o negoci.

Porta Blindada | Característiques

Una porta blindada és una porta d’entrada l’estructura de la qual, tant del marc com de la fulla de la porta, està fabricada en fusta. Són portes poc resistents que solen comptar amb alguns reforços de ferro però que no aconsegueixen contenir els atacs externs i que a més són molt conegudes pels lladres.

A més, les portes blindades solen incloure cilindres, panys i forrellats poc resistents, que no suporten atacs professionals i moltes vegades tampoc atacs de lladres poc experimentats. Un atac amb una palanca pot trencar fàcilment aquests components provocant l´assalt al´habitatge en menys d´un minut.

Portes blindades: Resistència

Les portes blindades són portes més resistents que les portes d’entrada habituals de qualsevol habitatge però, per les característiques i per la construcció, no són portes capaces de frenar la majoria dels robatoris.

La porta blindada compta amb una xapa de ferro al seu interior per reforçar la seguretat, però l’estructura fa que els lladres oportunistes puguin forçar-la de manera ràpida.

Tenen una baixa resistència davant de lladres amb certa experiència, demostrant que el terme «blindada» queda molt lluny del que els clients imaginen al principi.

Porta Cuirassada | Característiques

PUERTAS ACORAZADAS 5 16 2022 - Diferències entre Portes Blindades i Portes CuirassadesUna porta cuirassada, per contra, és una porta fabricada en acer i dissenyada amb plaques de fusta amb una funció purament estètica. Una porta cuirassada és molt més resistent que una porta blindada, ja que els materials de fabricació i els complements de seguretat tenen més qualitat i resistència davant dels atacs dels lladres professionals.

El terme cuirassada no és tan conegut com blindada, però en aquest cas parlem d’una porta amb materials superiors en termes de resistència i que s’adapta perfectament a l’apartat estètic.

Portes cuirassades: Resistència

Les portes cuirassades tenen la virtut de ser més resistents que les blindades perquè tenen uns reforços i un blindatge diferents. A les portes cuirassades, la integració del pany, els perns i els forrellats a l’estructura provoca que aquesta sigui més resistent, no com a les portes blindades No obstant, no totes les portes cuirassades són iguals sinó que tenim diferents tipus depenent del tipus de blindatge, reforços de seguretat o tipus de panys.

Cada fabricant tria la construcció de la porta cuirassada aplicant reforços de seguretat però, el més important és la certificació i els assaigs de seguretat perquè són els que demostren fins a quin punt una porta cuirassada pot frenar l’atac extern.

Quina porta és millor per a mi? Cuirassada o blindada?

Aleshores, quina porta he de col·locar a casa meva? És millor una porta cuirassada o una porta blindada? La porta cuirassada és més segura que la blindada davant d’atacs externs, això és evident.

Tot i això, l’única diferenciació que hem de fer en matèria de seguretat no és el tipus de porta, sinó quina classe o grau de resistència té.

La normativa espanyola UNE-85160 va deixar de diferenciar entre els termes de portes cuirassades o portes blindades i va passar a denominar-les com a portes de seguretat.

Aquestes portes es basen en el grau de seguretat i resistència davant d’atacs i estan certificades mitjançant assaigs i normativa. Tot i això, els usuaris segueixen buscant portes cuirassades i portes blindades en lloc de portes de seguretat, termes relacionats entre si.

La seguretat de les portes no es mesura per materials o conceptes, sinó per classes certificades. Vols saber si la teva porta cuirassada resistirà l?atac? Per això has de valorar les classes certificades, que ens permeten conèixer quins atacs poden evitar gràcies als assaigs de seguretat.

Porta Classe 1 i 2

Les classes 1 i 2 no són a penes resistents davant d’atacs de l’exterior, i són fàcilment violables amb atacs bàsics mitjançant palanques o rossinyols professionals. En aquests tipus de portes hi ha la majoria de portes blindades i moltes portes cuirassades que no han arribat a classes superiors.

Porta Classe 3

acorazada grado - Diferències entre Portes Blindades i Portes CuirassadesLa classe 3 és la que marca la denominació de porta de seguretat. És a dir, perquè una porta sigui considerada com a porta de seguretat ha de tenir almenys una classe 3 de resistència davant dels atacs.

Aquesta classe s’aconsegueix mitjançant assajos professionals i certificacions que garanteixin que la porta realment és capaç d’evitar-ne el forçat davant d’eines professionals.

Només fabriquem portes de classe 3, 4 o 5 perquè és l’única manera d’oferir un producte que compleixi amb la seva funció principal, la resistència i la protecció de la llar o del seu negoci.

Us deixem un vídeo de com és lobertura duna porta per una persona sense coneixements avançats dobertura de portes dentrada. Necessites com a mínim una porta de grau 3 per protegir el teu habitatge.

Porta Classe 4 i 5

La classe 4 i la classe 5 també estan catalogades com a portes de seguretat i ofereixen una protecció i resistència més gran que les de classe 3. Aquestes portes especials estan preparades per evitar atacs realitzats per veritables professionals del robatori i l’assalt.

Són unes portes que brillen per la seva robustesa, disseny i que han demostrat mitjançant assajos que estan veritablement preparades per protegir del robatori davant d’assaltants experimentats amb eines professionals.

Les portes de grau 5 són obligatòries per a certs comerços considerats perillosos pel seu tipus de sector, com ara joieries o empreses de seguretat. Podeu consultar tots els tipus de negoci que necessiten aquest tipus de portes en aquest article: portes de grau 5.

«Diferències entre Portes Blindades i Portes Cuirassades»

4.5/5 - (2 votos)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

644 721 038