puertas blindadas y acorazadas 80x80 - Com reparar una persiana
Diferències entre Portes Blindades i Portes Cuirassades
16 mayo, 2022
cerraduras de embutir 80x80 - Com reparar una persiana
Serrallers Manya Barcelona
6 diciembre, 2023
Mostrar tots
como arreglar persiana 11 3e2b709c 2000x1353 1200x480 - Com reparar una persiana

Les persianes de les finestres tendeixen a fer-se malbé per l’ús continuat i el pas del temps. Has de revisar-ne el funcionament i fer els arranjaments necessaris. Les fallades més freqüents es donen a la cinta, a les lames (per la calamarsa, per exemple) i al recollidor de la cinta. Altres cops cal revisar els suports de l’eix. Tots aquests danys pot ser solucionat canviat laccessori per un de nou.

QUÈ FEREM?

T’ho expliquem pas a pas

Contacti amb Nosaltres : 644 721 038

PAS 1 Desmunta la persiana

Observa quins són els errors que tenen les teves persianes per comprar el recanvi que necessites: si només és cinta nova o també cal canviar el recollidor de la cinta o alguna lama trencada. Els suports per a l’eix també solen patir força per l’ús, així que hauràs de veure si cal substituir-los.

1.1. Treu la tapa del calaix de la persiana. Pot estar ficada a pressió, amb juntes d’estanquitat o cargolat.

1.2. Retira les cintes antigues o fleixos de subjecció de la darrera lama a l’eix metàl·lic de la persiana.

Un cop desmuntada, has de netejar lama a lama, traient la pols o brutícia acumulats, moltes vegades simplement per la contaminació. És fonamental perquè torni a funcionar correctament. Si hi ha alguna deteriorada, hauràs de substituir-la.

1.3. Desmunta el recollidor de la persiana amb un tornavís. Guarda els cargols.

1.4. Deixeu anar la cinta antiga del punt d’ancoratge. Tira amb unes tenalles per retirar-lo, segons el mètode de subjecció que tingui, mitjançant una pestanya en punta al suport metàl·lic o mitjançant un cargol.

1.5. Treu tota la cinta de la persiana tirant des de l’eix, a la part de dalt.

1.6. Comproveu amb el nivell la posició de l’eix, per si estigués desnivellat i provoqués errors en enrotllar la persiana. Si esteu a nivell, marqueu el lloc dels suports antics, per si els heu de substituir.

1.7. Treu l’eix del calaix de la persiana. Neteja’l i treu la cinta a l’ancoratge que tingui al corró de l’eix: moltes vegades és un simple nus de la cinta. Talla-la si posaràs cinta nova.

1.8. Si els suports de l’eix són molt antics o estan deteriorats, col·loqueu-ne de nous amb rodament, perquè resisteixin més i millor a l’eix. Cargola’ls al mateix lloc que els antics per no perdre el nivell de l’eix.

como arreglar persiana 3 aa1d6b06 2000x1298 - Com reparar una persiana

PAS 2 Substitueix una lama trencada

2.1. Si alguna lama està defectuosa has de substituir-la per una de nova. Tira per un lateral de la lamel·la trencada, fins a extreure-la.

2.2. Posa una lama de la mateixa mida i color fins a encaixar-la al seu lloc.

Hi ha diversos tipus de lamel·les. La qualitat defineix l’eficiència d’una persiana. A més d’evitar que entri la llum, és aconsellable que tingui bones qualitats d’aïllament, així reduïm el consum energètic. Les més habituals estan fabricades amb PVC o en alumini. L’amplada de la lama varia i està relacionada amb les dimensions de la finestra: com més gran, més ample de lama.

La forma de les lames varia també. Hi ha dues formes típiques: la corba i la recta, en qualsevol dels dos materials. Hi ha, a més, lamel·les en alumini extrusionat especials per dotar de més seguretat les persianes. A l’hora de canviar una lamel·la trencada, l’has de posar al mateix material, de la mateixa manera i amplada.

2.3. Si la lama trencada fos la darrera, la de subjecció dels ancoratges a l’eix, has de treure el sistema de suport que tingui: unes peces apropiades per als fleixos o les cintes. Marca la posició dels nous ancoratges a la lama nova, perquè quedin centrats. Usa la lama vella com a guia.

PAS 3 Instal·la una cinta nova

3.1. Torneu a col·locar la persiana a l’interior de la finestra, després d’haver-la netejat i d’haver substituït les lamel·les defectuoses. Estén-la i fica-la pel buit de la finestra des del calaix en la posició correcta d’enrotllat.

Abans de tornar a muntar la persiana t’has de fixar al costat on hi ha el calaix, si és a l’exterior oa l’interior de la finestra. Així hauràs de muntar el gruix de la persiana, perquè pugui obrir fàcilment en enrotllar-se i desenrotllar-se.

3.2. Col·loca a l’última lama el sistema que tinguis de subjecció a l’eix. Si tenia cintes, col·loca cintes noves, situant-les en la mateixa posició als dos costats.

3.3. Col·loca de nou l’eix al seu lloc. Comprova que funciona bé sobre els nous rodaments, si vas posar nous suports

3.4. Cargoleu les cintes al lloc de l’eix que vau marcar, perquè les cintes quedin igual de tirants en un costat que a l’altre ia la mateixa altura. Utilitza cargols per a xapa. Col·loca dos cargols a cada cinta per garantir la subjecció.

3.5. Si l’ancoratge és mitjançant fleixos, torneu-los a col·locar al lloc indicat de l’eix i de la lama superior de la persiana.

3.6. Substitueix, segons el sistema que tingui de subjecció al suport, el passador de cinta de la part de dalt, per si fos brut o deteriorat. En alguns models de persiana està integrat al marc.

3.7. Posa la cinta pel passacintes superior. Per calcular quanta cinta necessites pots mesurar des del suport superior fins a la base inferior del caixetí del recollidor i multiplicar per tres.

3.8. Abans de seguir col·locant la cinta al recollidor, comprova diverses vegades que la persiana puja i baixa perfectament. Si no és així, rectifica els passos de la instal·lació per veure on és l’error.

PAS 4 Substitueix el recollidor de cinta per un de nou

Les cintes de les persianes són les que més pateixen i s’han de canviar periòdicament. Ara que revises l’estat general és el moment de posar una cinta nova. Que sigui adequada a l’amplada al recollidor de cinta i al passador de cinta.

4.1. Si l’embellidor del recollidor està bé, col·loqueu-lo una altra vegada. Si està deteriorat, posa’n un de nou. Has de posar-lo a la cinta abans que el mateix recollidor. Posa’l a l’orientació correcta, sense que la cinta quedi voltejada o doblegada.

4.2. Posa la cinta de la persiana pel passacintes del recollidor. Comprova que la poses a la posició adequada pel que fa a l’embellidor.

Un dels errors més habituals de les persianes és al recollidor perquè s’hagi rovellat i provocat obstruccions al pas de la cinta, perquè el mecanisme de fre de la cinta estigui trencat o perquè tingui l’engranatge de la corriola defectuós. Aprofita per substituir-lo per un de nou.

4.3. Doblega un parell de centímetres l’extrem de la cinta i fes una petita incisió o tall al centre amb una ganiveta o unes tisores.

4.4. Retreu la corriola del recollidor diverses voltes fins que es noti que ofereix resistència. Subjecta-la bé perquè no se’t deixi anar i et pugui danyar els dits.

4.5. Presenta l’extrem de la cinta al punt de subjecció a la corriola. Hi haurà una osca metàl·lica o un cargol. Posa la cinta a la direcció adequada.

4.6. Deixeu anar amb compte la corriola i deixeu que s’enrotlli la cinta unes voltes. Apropa el recollidor al seu caixetí, col·loca l’embellidor a sobre i cargola.

4.7. Comprova l’estat dels límits de la finestra. Si estan deteriorats o trencats, substitueix-los per uns de nous. Així, evitaràs que la persiana es quedi massa pujada al calaix. Recordeu que el pom és aconsellable que vagi per l’exterior de la persiana.

4.8. Col·loca la tapa del calaix de la persiana i comprova de nou que la persiana puja i baixa correctament.

4/5 - (2 votos)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

644 721 038