Instal·lació i canvi de panys barcelona

Instal·lació i canvi de panys

Quan adquirim una nova propietat, o si hem patit un robatori o intent del mateix, és molt aconsellable la instal·lació i canvi de panys per uns de nous, de millor qualitat i, sobretot, capaços d'oferir la seguretat i la protecció necessària.

No és el mateix parlar del pany de la porta de casa, de l'oficina, una caixa forta o un traster però, quan es tracta de la instal·lació o canvi de panys, els preceptes que hem de dur a terme són igualment aplicables en cada cas.

Dues opcions per dur a terme la instal·lació i el canvi de panys

La veritat és que, quan necessitem la instal·lació o el canvi d'un pany, podem fer dues coses. D’una banda, contactar amb una empresa de serveis professionals especialitzats en la instal·lació i el canvi de panys. De l’altra, tenim l’opció de fer la feina nosaltres mateixos.

Evidentment, sempre que puguem, el més aconsellable és contactar amb una empresa de serveis professionals. Sens dubte, ells són qui millor sap com dur a terme la tasca. Si el seu pressupost entra dins de les teves possibilitats i previsions, no ho dubtis.

Pot ser que siguem hàbils o que tinguem prou experiència en aquest tipus de feines. També pot passar que no tinguem més remei que posar-nos nosaltres mateixos a canviar el pany i instal·lar-ne un de nou. En aquests dos casos, potser podrem prescindir d’aquests serveis professionals.

En ambdós casos, convé tenir clars una sèrie de conceptes i procediments, tal com apuntàvem a començament d'aquesta breu guia. Per això, oferim una sèrie de consells molt útils en cas d'haver de canviar el pany o instal·lar-ne un de nou.

Consells DIY per canviar i instal·lar panys

• Començarem per aconseguir un nou pany. Pot ser que l’haguem de comprar. Pot passar també que en tinguem un de recanvi. L'important és que les mides siguin les adequades.
• Són necessàries les eines específiques per a aquesta feina com el tornavís, que és bàsic, la massilla o el punxó.
• Per dur a terme el canvi i instal·lació del pany és essencial que recordem i ens fixem en com estava instal·lat el pany originalment.
• Retira els cargols del cilindre o bombí i, tot seguit, la resta del sistema. Per extreure el pany completament, introduirem una clau i pressionarem fins que surti del tot.
• Amb un punxó, traurem la maneta, el pany i l'eix.
• Instal·larem de la mateixa manera el nou pany.

Consells generals per al canvi i instal·lació d'un pany

• Cal que el nou pany de la porta que canviem compleixi amb tota la normativa vigent en seguretat.
• Convé que estigui, com a mínim, ancorat en tres punts diferents.
• Afegirem seguretat al pany mitjançant un forrellat lligat amb cadena al marc de la porta.
• Assegurem-nos de fer un correcte control i manteniment de l'estat del pany de tant en tant perquè no es deteriori en excés.

Si seguim aquests consells i gairebé no tindrem problemes per canviar amb èxit el pany de la porta que necessitem.

Contacti amb Nosaltres : 644 721 038

Instal·lació Panys Antiokupa i Seguretat

Cap manyà cobra les mateixes tarifes pels serveis que realitza, el que d’alguna manera es relaciona amb l’experiència, la localitat on treballa i el tipus d’instal·lació que vagi a fer. De fet, els serrallers urgents cobren més car que els convencionals.

Els panys no han d’estar instal·lades en una porta per més de 5 anys. Un element addicional per analitzar és que canviïs els teus panys quan les claus es perdin per robatori o pèrdua.

És important saber que els panys per a portes de major seguretat són una mica més difícils d’instal·lar, i és molt probable que el manyà requereixi de més temps per incorporar correctament el dispositiu.

Quin és el preu de canviar un pany?

Instal·lar un pany de tipus convencional ens pot sortir en 80 o 100 euros. Per descomptat que amb els panys de seguretat la situació és completament diferent, ja que els costos es posicionen al voltant dels 200 euros.

El cost d’instal·lació dels panys depèn de el tipus de porta en el qual anem a incloure aquests dispositius. Per exemple, en el cas que la teva porta sigui blindada, de seguretat o cuirassada, la despesa del pany s’estima al voltant dels 300 euros o més.

Per això no ens cansem de suggerir que facis un sondeig sol·licitant diversos pressupostos a professionals de la serralleria, ja que desconeixem qui pot cobrar un preu que sigui amigable, o que al menys tingui bona reputació.

cerraduras de embutir 1 - Instal·lació i canvi de panys barcelona

En quin moment he de canviar un pany?

Considera que els panys s’han de canviar de forma periòdica, el que implica fins i tot que aquestes no arribin a danyar-se o que es trobin a penes obsoletes, ja que els panys a l’arribar a aquest estatus fan que la teva porta tot just ofereixi resistència per als malfactors.

D’aquesta manera minimitzem les probabilitats que els malfactors entrin a casa i cometin robatori, especialment si les claus tenen un clauer amb l’adreça exacta de casa teva. Si es produeix un robatori a mà armada, els lladres segueixen a les seves víctimes per fer trastorns grans.

Canviar la teva pany no és una cosa opcional. De fet, en aquests casos no hi ha res millor que recórrer a l’ajuda d’un manyà de 24 hores, però independentment de qui contactes, l’important és que substitueixis els teus panys a temps.

¿L’assegurança cobreix la despesa de l’canvi de pany?

Se’ns ha aconsellat per molt temps que tirem mà de la pòlissa d’assegurança habitacional, en cas que hàgim estat víctimes de robatori i altres emergències. Però el lamentable és que no totes les assegurances ofereixen el benefici de cobertura de serralleria.

Si disposes d’aquesta cobertura, aprofita-mentre puguis, ja que les asseguradores són un tant primmirades en aquest sentit i no cobreixen aquest tipus de serveis tan fàcil com es creu.

4.6/5 - (17 votos)
644 721 038