Instal·lació i canvi de panys barcelona

Instal·lació i canvi de panys

Quan adquirim una nova propietat, o si hem patit un robatori o intent del mateix, és molt aconsellable la instal·lació i canvi de panys per uns de nous, de millor qualitat i, sobretot, capaços d'oferir la seguretat i la protecció necessària.

No és el mateix parlar del pany de la porta de casa, de l'oficina, una caixa forta o un traster però, quan es tracta de la instal·lació o canvi de panys, els preceptes que hem de dur a terme són igualment aplicables en cada cas.

Dues opcions per dur a terme la instal·lació i el canvi de panys

La veritat és que, quan necessitem la instal·lació o el canvi d'un pany, podem fer dues coses. D’una banda, contactar amb una empresa de serveis professionals especialitzats en la instal·lació i el canvi de panys. De l’altra, tenim l’opció de fer la feina nosaltres mateixos.

Evidentment, sempre que puguem, el més aconsellable és contactar amb una empresa de serveis professionals. Sens dubte, ells són qui millor sap com dur a terme la tasca. Si el seu pressupost entra dins de les teves possibilitats i previsions, no ho dubtis.

Pot ser que siguem hàbils o que tinguem prou experiència en aquest tipus de feines. També pot passar que no tinguem més remei que posar-nos nosaltres mateixos a canviar el pany i instal·lar-ne un de nou. En aquests dos casos, potser podrem prescindir d’aquests serveis professionals.

En ambdós casos, convé tenir clars una sèrie de conceptes i procediments, tal com apuntàvem a començament d'aquesta breu guia. Per això, oferim una sèrie de consells molt útils en cas d'haver de canviar el pany o instal·lar-ne un de nou.

Consells DIY per canviar i instal·lar panys

• Començarem per aconseguir un nou pany. Pot ser que l’haguem de comprar. Pot passar també que en tinguem un de recanvi. L'important és que les mides siguin les adequades.
• Són necessàries les eines específiques per a aquesta feina com el tornavís, que és bàsic, la massilla o el punxó.
• Per dur a terme el canvi i instal·lació del pany és essencial que recordem i ens fixem en com estava instal·lat el pany originalment.
• Retira els cargols del cilindre o bombí i, tot seguit, la resta del sistema. Per extreure el pany completament, introduirem una clau i pressionarem fins que surti del tot.
• Amb un punxó, traurem la maneta, el pany i l'eix.
• Instal·larem de la mateixa manera el nou pany.

Consells generals per al canvi i instal·lació d'un pany

• Cal que el nou pany de la porta que canviem compleixi amb tota la normativa vigent en seguretat.
• Convé que estigui, com a mínim, ancorat en tres punts diferents.
• Afegirem seguretat al pany mitjançant un forrellat lligat amb cadena al marc de la porta.
• Assegurem-nos de fer un correcte control i manteniment de l'estat del pany de tant en tant perquè no es deteriori en excés.

Si seguim aquests consells i gairebé no tindrem problemes per canviar amb èxit el pany de la porta que necessitem.

Instal·lació Panys Antiokupa i Seguretat

Call Now Button644 721 038